Dan za ustvarjanje

Kar malo me je sram – od Prešernovega rojstnega dne dalje nisem nič ustvaril na tem blogu. To so opazili tudi moje bralke in bralci. Še več, od ene posebej zveste bralke (ki sicer zelo rada pozabi internet naslov tega bloga, op. p.) sem dobil ustni ultimat, da na to naslovnico do konca tedna spravim kakšen svež umotvor. Neke pametne izbite torej ni …

Kateri dan v tednu bi bil najboljši za ustvarjanje? Vprašanja sem se lotil skrajno resno in po numerološki analizi imen dnevov v tednu sem ugotovil, da je očitno najbolj primeren dan za to sreda. Po njenem imenu lahko tudi sklepamo, da je na nekakšni sredini tedna. Zlati sredini? Po daljšem ter globokem premisleku je nastal naslednji Masterplan za preverjanje tega dejstva:

Kaj hitro sem ugotovil, da sredina srede žal ni ravno čisto popolnoma na sredi in bi jo bilo potrebno prestaviti malo proti četrtku. Ampak resnica je jasna:

Če že mora imeti vsak sleherni teden po sedem dni,
potem bolj pregovorno zlatosredinskega dneva od srede pač ni!

– aly –

15 komentarjev to “Dan za ustvarjanje”

 1. Karmen Says:

  Kot je pokazal Kepler, stopnja rasti Fibonaccijevih števil, konvergira k številu zlatega reza φ. Eeeee, a si prepričan, da je res sreda? :-)

 2. persson Says:

  JA KONČNOOOOOOOOOOOOO! :)

 3. aly Says:

  Oooo, Karmen, sam sebi sem s tem zapisom dokazal, da je! :-)

  Persson, ANEDEEEEEEE?! :)

 4. Karmen Says:

  Well, malo sem te zafrkavala, ker pravi PI dan letos pride na petek :-)

 5. Klemen Says:

  ALELUJA!

  Hehe na Pi dan mam jst RD =)

  Po mojih izkušnjah je najboljši čas za ustvarjanje pozno zvečer po 2gi uri… mir da ga ni ustvarjalnost pa na vrhuncu =). Potem do petih šestih zjutraj se pa use skupaj ustavi =).

  Lp

 6. aly Says:

  Ojej, Karmen, nisem pogruntal sploh! Dan φ bi potemtakem prišel na prvi dan prvega poletnega meseca, ki letos pade na nedeljo? :)

  Klemen, pol si ti še boljši ko jst (ko mam isti dan RD kot Prešeren), ti pa maš isti dan RD kot Bine Ajnštajn! Če pa sklepam na podlagi tvojih sklepov, sem jaz najbolj ustvarjalen sredi najslajših sanj. Imam pa namreč problem, da se sanj zelo redko spomnim, tako da moje invencije (ideje) očitno nikoli ne bodo postale inovacije (realizacija idej). Oh, kakšna potrata intelekta :(

 7. Klemen Says:

  Eh … sej nevem ka govorim :S
  Se vid da še ni moj “ustvarjalni čas prišel” nimam na 3.14 rd zej sm pa čist zasral :D

  Glede tvojega intelekta pa neskrbi… :) Imam občutek da se še kako dobro izraža ;)
  Čestitam za objavi pesmi v Moi Iteligence :D

 8. aly Says:

  Ah, Klemen, kako moreš? Saj bi jaz tudi lahko pogruntal, da si sfalil, glede na to, da smo tvoj RD že nekajkrat slavili skupaj. Toliko o mojem intelektu.

  Kar pa se tiče Moči inteligence, se zahvaljujem za pohvale. Pa spregledal si me še na prvi “neplatniški” strani desno od stolpca, kjer piše “Oblikuje in postavlja” ;) Sploh pa se moram pritožiti vsaj čez dve nevšečnosti. Prvič, sam še nisem dobil v roke tiskanega izvoda, tako kot vsi ostali pošteni člani kluba, čeprav sem digitalnega videl prvi! Kot drugo pa sem vodstvu poslal tudi PDF, katerega še zdaj na strani kluba ni videti. Ostro protestno pismo na uradni strani se že piše.

 9. Klemen Says:

  Jah kaj češ takle mamo … kako že praujo kovačeva kobila pa to… =)

  Ja priznam oblikovanje sem pa spregledal. Ne zdi se mi nič posebnega kar pomeni da je uredu, lično =)

  Če bi že rad videl v papirnati obljiki cajtng se pa oglas pri meni, pa kolko vem še ni bil razposlan, ker ga jaz še nisem dobil popošti tega je fotr nek zrihtu….

 10. Karmen Says:

  Nenenene, le kam je šel ‘h’ med ‘p’ in ‘i’, matr? Se ne navadim na tole trdo macovo tipkovnico :-) Grški PHI ali φ bo prav.

  In letos pride na petek. Pa pika:-)

 11. aly Says:

  Klemen, podtalna korupcija!

  Karmen, ne preostane mi več drugega, kot da ti dam popolnoma prav. Nekoč sem namreč nekje pobral ugotovitev nekega neznanega znanstvenika: “There are two theories about arguing with women. Neither one works.” ;)

 12. Karmen Says:

  As usually – men tend to trivialise ;-)

 13. Duro Says:

  Končno nekaj novega, celo jaz sem obupal nad vsakodnevnim obiskovanje in čakanjem novega ustvarjenje. Kr tako naprej, ni važno kaj je sam da je nekaj

 14. aly Says:

  pa da je tisto nekaj vsaj približno kvalitetno. Iz kateregakoli pogleda že :)

 15. ipad repair pj Says:

  Thanks designed for sharing such a nice idea, article is nice, thats why i
  have read it completely

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: