Miškavica

Ste že občutili, kako se med daljšo uporabo računalniške miške med hladnimi dnevi mraz od prstov na roki seli po njih proti zapestju in navzgor? V košu smo zgoraj opisano situacijo slikovno demonstrirali:

Nato smo se lotili detajlne analize zgoraj opisane in slikovno demonstrirane situacije. Kot prvi korak smo shematsko prikazali zgoraj opisano in slikovno demonstrirano situacijo (za grob shematski prikaz roke se opravičujemo – vlaganja večjega napora v njen podrobnejši prikaz si nismo znali upravičiti):

Miškavica

Nato smo si natančno pogledali, zakaj prihaja do zgoraj opisane, slikovno demonstrirane in shematsko prikazane situacije:

Miškavica2

Iz shematskega prikaza zgoraj opisane, slikovno demonstrirane in shematsko prikazane situacije je razvidno, da zaradi nekolinearnosti glavnih sklepov spodnjega dela roke prihaja do oteženega pretoka krvi in posledično to povzroči velikanske izgube toplote, maksimalne ravno na konicah prstov. S tem smo razložili zgoraj opisano, slikovno demonstrirano in shematsko prikazano situacijo.

Kako torej preprečiti zgoraj opisano, slikovno demonstrirano in shematsko prikazano situacijo? Pri proizvajalcih prenosnih računalnikov so se lotili reševanje zgoraj opisane, slikovno demonstrirane in shematsko prikazane situacije, vendar so pri tem bili malce površni:

Na boku prenosnika vidimo grelnik oz. njegovo pušo, ki piha topel zrak. Bolj intenzivno kot je naše delo z računalnikom, bolj intenzivno puša dovaja zrak, ki je temu primerno vedno toplejši. Težava te rešitve je, da je puša na levem boku prenosnika in je tako rešitev primerna le za levičarje. Desničarjem, katerih je statistično dokazano več, pa ta rešitev bore malo pomaga. Zato smo V košu razvili lastno rešitev zgoraj opisane, slikovno demonstrirane in shematsko prikazane situacije. To je Miškavica™!

PREJ
POTEM

Posebnost Miškavice™ so prosti prsti, da lahko veselo udrihamo po vseh desetih in več tipkah katerekoli miške. Manjše toplotne izgube skozi nohte bomo zavoljo promocijske akcije zanemarili. Izjema je le mezinec, ki ima stik s podlago. Ta ima največje toplotne izgube (statičen zrak je sicer precej dober izolator) in ne služi pritiskanju tipk, zato smo ga lahko dodatno toplotno izolirali:

Kljub tako idealni tehnični rešitvi nismo zanemarili čuta za estetiko, tako da lahko Miškavico™ brez sramu nesete povsod, kamor s sabo vzamete svoj prenosni računalnik. Tako je Miškavica™ nepogrešljiva v službi, na LAN zabavi, v toplicah za novo leto, na sankanju ali na romantični večerji v dvoje:

Če komentirate ta zapis v naslednje pol meseca, vam na osebni naslov pošljemo predstavitev produkta Acivakšim™, ki je primeren za levičarje.

– aly –

16 komentarjev to “Miškavica”

  1. matjaz Says:

    Kolega, ves ta trud…
    … lahko bi le vprašal sistemca, ta pa bi ti povedal, da je ves problem le v tem, ker tvoja miška nima kabla! Če bi imela kabel, bi po tem kablu iz računalnika prišla toplota do miške, in iz miške potem na tvoje prste in potem po zapestju navzgor.!

  2. aly Says:

    Pri nas V košu menimo, da je na trgu veliko miši brez repa, zatorej je razvoj naše rešitve ekonomsko upravičen. Če se motimo, pa bo pokazal čas (in uprava direktorju vrata).

  3. UDO Says:

    Zgleda dobra zadeva. :D

  4. geman Says:

    zdaj pa vem, zakaj ..;)

  5. Duro Says:

    Hvala bogu ima HP pušo na desni strani

  6. aly Says:

    Poznamo vsaj dva minusa takšne rešitve. Prvič, primerna je le za desničarje in drugič, puša sama po sebi ni dobra rešitev, kajti poleti se je ne da izklopiti in učinkuje ravno nasprotno, kot bi želeli. V nasprotju s tem pa je Miškavica™ popolnoma enostavno snemljiva in zato zgoraj omenjenih stranskih učinkov nima.

    Poleg tega naj še omenimo, da naš izum že močno odmeva po svetu. In ne samo to, tudi po Drugem svetu! Se imamo za to zahvaliti kateremu od zgornjih komentatorjev?

  7. matjaz Says:

    Haha, so poudarili ob miški BREZ REPA! :D

    …kako vas prične po daljšem delu z računalnikom, ob miši brez repa in v hladni temperaturi zebsti…

  8. aly Says:

    To je že skoraj dokaz, da je oseba, ki je uvrstila ta zapis na naslovnico Drugega sveta, prebrala tudi komentarje. In ker se komentator z imenom geman skriva v uredništvu omenjenega medija, smemo upravičeno sklepati, da gre za njegovo maslo.

  9. Ronin Says:

    Žal je bilo tole izumljanje tople vode :D Med profesionalci se takšne rešitve uporabljajo že vrsto let, predvsem pa uporabljajo posebne snovi na zapestnem delu (razni geli za masažo) in na dlani, kjer največkrat uprabljajo silikonske čepke (podobni kot pri nekaterih copatih), ki preprečujejo zdrs miške.

  10. aly Says:

    Produkti, ki jih omenjate, naslavljajo zelo specifično ciljno skupino, profesionalce, čemur primerne so tudi postavljene cene. Miškavica™ pa je namenjena ljudem, ki so jim takšni prestižni izdelki tako ali drugače nedostopni. Tudi koncept je drugačen. Miškavica™ zadržuje toploto v mrzlih dneh, brez da bi s tem vplivala na katerikoli drug vidik uporabe miške. Produkti, ki jih omenjate, pa zagotavljajo nadstandardno udobje in učinkovitejšo rabo v ekstremnih pogojih oz. načinih uporabe. Učinkovite primerjave med Miškavico™ in produkti, ki jih omenjate, torej ni mogoče izvesti.

  11. persson Says:

    Če do maksimalne izgube toplote na konicah prstov, potem miškavica najbrž ni tako učinkovita kot navajate.
    Ima mogoče vaš razvojni team kakšno rešitev tudi za lastnike desktopov?

  12. aly Says:

    Vsekakor je Miškavica™ najbolj učinkovita rešitev, ki še nikakor ne ovira dela z miško. Naši izračuni kažejo, da če bi pokrili dodaten kvadratni centimeter katerega izmed prstov, bi to vplivalo na učinkovitost rabe miške. Popolne izolacije delovnih prstov torej ne moremo izvesti, brez da bi vplivali na način oz. kvaliteto dela z miško.
    Miškavica™ je preizkušena tako na prenosnih kot namiznih računalnikih. Kot sva poudarila že s sistemcem Matjažem, je Miškavica™ primerna za miške brez repa, ne glede na to, kam so priključene (brezrepno seveda).

  13. PlanB Says:

    hmm, kaj pa .. eem .. MX-arca z ogrevanjem? Da recimo ne bi izpadal preveč eskimski ;)

  14. aly Says:

    To bi popolnoma po nepotrebnem praznilo baterijo v miški, ki za takšno porabo električne energije sploh ni namenjena.

  15. Nighthawk Says:

    Rekel bi takole, “Acivakšim™, je za domače “probleme” popolnoma nekoristna. Za to mnenje sem se odlocil iz logicnega razmišlanja, saj vsak “butelj” ve, da bo PC postavil v topel kotiček doma, ne pa nekam v klet. Drugace bi si jo pa tudi “jaz” kupil, sicer desni izvod, za kakšne lan zabace itd….

  16. whatever Says:

    Hm… tole “miškavico” so že zdavnaj izumili klošarji :D

Komentiraj